5 redenen om in te zetten op video
Fien Luyckx Geschreven door Fien Luyckx

5 redenen om in te zetten op video

Zet jij al in op videomarketing voor jouw bedrijf? Lees er hier meer over.

Is het jou ook al overkomen? Iemand vraagt je om iets uit te leggen, en je vindt de juiste woorden niet.

Als één beeld meer zegt dan 1000 woorden, dan zeggen bewegende beelden, of video, er meer dan 2000. Want video trekt direct de aandacht.
Wij geven je 5 redenen om met jouw bedrijf te investeren in video.

1. Video bereikt alle soorten gebruikers

De moderne klant wil alle informatie makkelijk vinden, zonder er al te veel tijd en energie in te steken. Een ellenlange tekst doornemen met alle specificaties van je product? De kans is klein dat deze volledig gelezen wordt. Met bewegend beeld (vaak met geluid) breng je jouw boodschap beter over. Je prikkelt de nieuwsgierigheid van je klant en verlaagt de drempel.

Bijkomend bereik je ook vlot mobiele gebruikers. Steeds meer mensen bekijken video’s on the go én het aantal mobiele gebruikers groeit nog gestaag. Sla twee vliegen in één klap!

2. Video rendeert en boost je sales

Videoproductie is niet altijd de meest eenvoudige of goedkope opdracht, maar wel de meest belonende. Met een knappe video overtuig je  klanten sneller, wat maakt dat het jouw investering waard is.
Daarbovenop kan je tegenwoordig ook al beeldmateriaal maken met je smartphone en software die in het beste geval nog gratis is ook.

3. Video krijgt meer exposure en is enorm populair op alle sociale mediaplatformen

Niet alleen je (toekomstige) klanten kijken graag naar video’s, ook sociale mediaplatformen zien graag videomateriaal voorbijkomen. Videocontent scoort beter dan tekstuele posts of afbeeldingen. Onderzoek toont aan dat kijkers 95% van de boodschap van een video onthouden, terwijl dat bij het lezen van een tekst slechts 10% is. Dankzij een langere aandachtspanne van de kijker merkt het algoritme je video op, dat geeft hem een extra duwtje in de rug. Of anders gezegd: meer exposure.

Daarnaast zijn de laatste nieuwe functies van sociale media vaak gerelateerd aan video’s, waardoor je videocontent extra wordt beloond.

De kers op de taart? Je video heeft een langere “houdbaarheid” dan andere soorten content. Met houdbaarheid bedoelen we hoelang hij relevant blijft. Zo kan je video een maand later makkelijk terug opgepikt worden.

4. Video marketing verbetert de vindbaarheid van je website

Google loves video. Zoals hierboven beschreven is videocontent één van de meest dynamische soorten content. Deze dynamische content zorgt ervoor dat gebruikers langer op je website blijven en in interactie gaan met je video’s. Dat klinkt als muziek in de oren voor Google.

Wist je al dat Youtube de 2e grootste zoekmachine na Google is, en tot hetzelfde bedrijf behoort? Now you do! 😉

5. Video maakt je bedrijf en jou menselijker

Bedenk leuke ideeën om een persoonlijke band met je klanten op te bouwen. Dankzij video kan je aan dit wederzijds vertrouwen werken en hen (nieuwe) inzichten tonen. Denk aan een behind-the-scenes-video van jezelf waar je geschenkpakketten enthousiast inpakt, of een video waar je je nieuwste product in gebruik toont.

Door vertrouwen in te boezemen, gaat de klant eerder over tot een aankoop.

Extra leuk? Laat werknemers, jouw ambassadeurs, aan het woord in een video, waarin ze vertellen waarom het zo aangenaam werken is bij jouw bedrijf. Zo bereik je ook potentiële werknemers.

Klaar om erin te vliegen?

3,2,1, actie! We ondersteunen je vol enthousiasme bij het uitstippelen van je marketingtraject en het produceren van dé geschikte videocontent! Contacteer ons voor meer informatie.

Deel dit blogbericht